Peter Settman om sin mardrömstid i livet: ”De sa att det där är farligt”

Peter Settman om sin mardrömstid i livet: ”De sa att det där är farligt”

tisdag, 13 mars 2018

Att gå in i väggen och vara helt utmattad är något som ingen kan föreställa sig om man själv inte har varit eller är i den situationen.

Många tänker att alla framgångsrika människor lever ett liv som är synonymt med en dans på rosor, men faktum är att vägen till ett framgångsrikt ofta är grusig och guppig – och i många fall väldigt tuff.

Det har omåttligt populäre Peter Settman fått erfara och han fick göra det på värsta vis.

– Då kände jag att jag måste slå av och dra någon lärdom av det där, säger Peter Settman i podden Nemo möter en vän om situationen som fick honom att omvärdera sitt liv som för en stund var mardrömslik.

Peter Settman är en folkkär programledare som är känd för sin energiska personlighet och härliga värme och glädje.

Men bakom den energifyllda fasaden, fanns en kropp som till slut inte orkade med den höga hastigheten.

Även om Settman alltid har varit duktig på att ta hand om sig själv, fanns det en tid i livet som var mer kritisk än andra. Samtidigt som Peter hade många projekt på gång inom jobbet, började han styrketräna och det hela höll på att ta knäcken på honom.

– Då blev jag ju helt manisk i det, jag sliter och drar och tanig är jag också. Jag har ju inga muskler på kroppen. När jag satt i bilen då var det som att när jag hade stängt av nyckeln då tänkte jag “shit hur kom jag hit”?, säger Peter Settman i podden Nemo möter en vän.

Allt började snurra

Allt började snurra för Peter och det mesta blev även svart. Han var tvärsäker på att han skulle svimma.

– Sen vaknade jag till. Då hade jag suttit i den där jävla bilen och kände att jag måste ha varit utmattad, berättar Settman som med det fick upp ögonen efter att ha berättat om händelsen för sina kollegor.

– De sa att det där är farligt, det är inte bra. Då kände jag att jag måste slå av och dra någon lärdom av det där.

Den omtyckte tv-profilen har nu hittat ett bättre sätt att hantera sitt fartfyllda liv, som han själv är medveten om att han har.

– Jag vet att jag har ett högt varvtal, säger han och fortsätter:

– Folk säger “blir du aldrig utbränd? Går du inte in i väggen? Tappar du inte lusten?” För mig handlar det om att jag har hittat min motpol. Jag trivs väldigt bra i mitt eget ensamma sällskap. Jag behöver vara själv.

Peter Settman slår dock fast att han inte blandar in sitt privatliv i sin tempostarka arbetsmiljö.

– I helvete heller, rent ut sagt. Då finns det viktigare saker. Det har gjort att jag ännu inte har gått in i väggen trots en del tuffa motgångar, säger Peter Settman i podden Nemo möter en vän.

Det är verkligen starkt av Peter att berätta om det här och förhoppningsvis kan denna berättelse bli en väckarklocka för andra som är på vippen att bli utbrända eller gå in i väggen.

Det är verkligen värmande att höra att Settman inte är i farozonen. All kärlek till dig!

Elvaåringen ska tolka Simon & Garfunkel – tar 60-tals klassikern till nya höjder

Mannen har inte rakat sig på 20 år – frun bara gapar när hon ser hans nya utseende

Pelle tröttnade på alla telefonförsäljare – så nästa gång de ringde gav han ett klockrent svar på tal

Han väntar varje dag på att sin kompis ska komma – detta är en vänskap du måste se

15 saker vi brukade leka med innan smartphones och surfplattor

12 personer som absolut INTE förstår sig på mode